Werkplaats

De werkplaatsadministratie is een complete module voor de registratie van het onderhoud van uw wagenpark en onderhoud van derden.

De Werkplaatsadministratie is een complete module voor de registratie van het onderhoud van uw wagenpark en indien gewenst onderhoud van derden.

De werkplaats omvat de volgende onderdelen:

  • Aanmaken en afmelden reparaties en werkorders
  • Onderhoudsschema’s per wagen
  • Koppeling planbord en urenadministratie Trip
  • Registratie STEK/Tacho/Snelheidsbegrenzer/Schade
  • Balieverkoop en verkooporders
  • Bestellijsten/Inkooporders/Goederenontvangsten
  • Facturering

Reparaties

Via het onderdeel reparaties kunt u interne of externe reparaties, reparaties voor derden of algemene reparaties aanmaken. Bij het aanmaken van een reparatie kunnen er een aantal bijzondere omstandigheden zijn. De reparatie kan het gevolg zijn van een schade. Of de soort klacht kan bijzondere eisen (stek, tacho of snelheidsbegrenzer) stellen aan de reparatie en evt. aan de monteur (autorisatie). Reparaties kunnen gecombineerd worden in een werkorder. Bij het afmelden van de reparaties kunnen de gebruikte onderdelen en monteursuren geregistreerd worden.

Onderhoudsschema's

Via onderhoudsschema’s kunt u periodiek terugkerend onderhoud per wagen schematisch registreren. Per onderhoudsschema kunt u een tijd- OF kilometerinterval aangeven. Het systeem zal dan aan de hand van het gekozen interval deze periodieke schema’s toevoegen aan de uitstaande reparaties. Bijv. APK, keuring airco, grote en kleine beurt, etc.

Balieverkoop

Voor de verkoop van (losse) onderdelen uit het magazijn aan derden is het onderdeel balieverkoop beschikbaar met pakbonnen, contantbonnen en evt. facturen. De voorraad van de onderdelen wordt automatisch bijgewerkt.

Magazijn

Voor het bijhouden van bestellingen, inkopen en goederenontvangsten van het magazijn is het onderdeel magazijn beschikbaar. U kunt snel en eenvoudig automatisch bestellijsten laten generen, de ontvangst van de goederen verwerken, de voorraad bijwerken en eventuele retouren verwerken.

Facturering

Doet u ook onderhoud voor wagens van derden dan kunt u via het onderdeel facturering de werkorders (incl. monteursuren en onderdelen) factureren naar uw klanten.

Meer weten over deze module?

Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.